dinsdag, 1. maart 2016 - 8:19 Update: 02-03-2016 17:57

KWF haalt met collecte weer meer geld op sinds 2008

Collecte KWF Kankerbestrijding
Foto: fbf
Amsterdam

Tegen alle trends in stijgt de collecteopbrengst van KWF Kankerbestrijding. In 2015 is € 6.248.577 opgehaald, een stijging van € 22.047 ten opzichte van het jaar ervoor.

Dankzij de inzet van circa 80.000 collectanten is er voor het eerst sinds 2008 een stijgende lijn ingezet. KWF heeft ook innovatieve stappen gemaakt. Vorig jaar is een proef met mobiel pinnen gehouden, is meer dan ooit online campagne gevoerd en bood de nieuwe machtigingskaart een alternatief voor contant geld. Dit jaar worden de mogelijkheden van contactloos betalen onderzocht.

Stijging in Utrecht, Rotterdam en Amsterdam

De professionalisering van de vrijwilligersorganisatie in het land heeft zijn vruchten afgeworpen. In veel gemeenten zijn nieuwe bestuursleden geworven en dat heeft een buitengewoon goed resultaat opgeleverd.

De top 3 van gemeenten met de hoogste opbrengst: Utrecht € 86.406, Amsterdam € 85.029, Rotterdam € 68.450.

Algemeen directeur Michel Rudolphie: `Ik wil onze collectanten bedanken. Dankzij hun inzet en de vrijgevigheid van de donateurs hebben we een fantastisch bedrag opgehaald. Ik ben dan ook trots op het resultaat.` KWF Kankerbestrijding financiert ruim de helft van alle kankeronderzoeksprojecten in Nederland. Daar levert de collecteopbrengst een belangrijke bijdrage aan. Zo brengen we de dag dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker dichterbij. 

Collecteopbrengst Hersenstichting hoogste ooit

Totale opbrengst ruim € 1,25 miljoen

Ook de collectanten van de Hersenstichting hebben in februari 2016 ruim € 1,25 miljoen opgehaald en hebben daarmee de hoogste collecteopbrengst ooit voor de Hersenstichting behaald. Dit is een toename van 7% ten opzichte van vorig jaar. En het maximum is nog niet bereikt; nog steeds druppelen af en toe kleine bedragen binnen van busopbrengsten die gestort worden. Terwijl andere collecterende fondsen hun collecteopbrengsten zien dalen, weet de Hersenstichting elk jaar meer geld op te halen. Nieuw dit jaar was de online collecte, waarbij vrijwilligers niet de straat op hoefden, maar online een collectebus konden aanmaken. Via social media riepen ze hun vrienden en familie op om online in hun bus te doneren.

Categorie:
Provincie: