woensdag, 2. maart 2016 - 12:59 Update: 02-03-2016 13:00

Filegroei in februari licht gedaald

Filegroei in februari licht gedaald
Foto: Archief EHF
Den Haag

De totale filezwaarte is de afgelopen maand in ons land met zo’n 4 procent gedaald in vergelijking met februari 2015. Dit meldt de ANWB woensdag.

Dankzij het uitblijven van het winterse weer nam de filezwaarte landelijk licht af. Bij specifieke knelpunten zoals de A4 en de A9 nam de filezwaarte juist toe.

Weggebruikers die zich dagelijks in het verkeer begeven zullen de lichte daling echter nauwelijks merken, realiseert de toeristenbond zich. Bij een aantal knelpunten wordt het zelfs weer drukker. Zo neemt de vertraging voor het verkeer dat tijdens de ochtendspits gebruik maakt van de A9 Alkmaar richting Amstelveen verder toe. De filezwaarte steeg daar met circa 40 procent. Ook bij Zoeterwoude op de A4 Rotterdam richting Amsterdam waar het doorgaande verkeer van drie naar twee rijstroken moet, staat het verkeer dagelijks langer vast. Het verkeer vanuit Almere richting Amsterdam op de A6 ondervindt veel hinder van de wegomlegging bij Almeerderzand. Deze wegwerkzaamheden houden verband met de verbreding van de snelweg. Automobilisten moeten tijdens de ochtendspits rekening houden met een half uur extra reistijd.

In het oosten van het land ondervindt het verkeer op de A12 Arnhem richting Duitse grens steeds meer hinder van de files. De weg vormt dagelijks een flink knelpunt tijdens de avondspits.

Dankzij de opening van de A4 tussen Den Haag en Rotterdam is het knelpunt in de A13 tussen Delft en Berkel en Rodenrijs verdwenen. Daarentegen blijft de A20 Hoek van Holland richting Gouda op meerdere plaatsen een flessenhals.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):