woensdag, 2. maart 2016 - 20:41

Man verdacht van poging brandstichting met terroristisch oogmerk

Man verdacht van poging brandstichting met terroristisch oogmerk
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Enschede

Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland verdenkt een 33-jarige man uit Enschede, die een molotovcocktail zou hebben gegooid naar een moskee, van poging tot brandstichting met een terroristisch oogmerk.

Zaterdagavond even na half tien werden er molotovcocktails gegooid naar de moskee aan de Tweede Emmastraat in Enschede. In de moskee waren op dat moment mensen aanwezig, onder wie kinderen. Hierdoor is bij de poging tot  brandstichting gevaar voor personen ontstaan. Een 33-jarige man is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden. In zijn huis is een doorzoeking geweest. Vermoedelijk zijn meer mensen bij de poging tot brandstichting betrokken. Het onderzoek van de politie is nog in volle gang.

Het OM is van mening dat hier sprake is van een poging brandstichting met een terroristisch oogmerk, of van het voorbereiden of bevorderen van brandstichting met een terroristisch oogmerk. De verdachte is vandaag voorgeleid bij de rechter commissaris, die de vordering van het OM heeft toegewezen en de verdachte voor 14 dagen in bewaring heeft gesteld.

 

Categorie:
Provincie: