donderdag, 3. maart 2016 - 12:03 Update: 03-03-2016 12:04

Drie aanhoudingen binnen 10 minuten na schietincident Ridderkerk

Drie aanhoudingen binnen 10 minuten na schietincident Ridderkerk
Foto: Archief EHF
Ridderkerk

Woensdagmiddag rond 18.30 uur belden bewoners en omwonenden van het Huygensplantsoen in Ridderkerk de politie nadat zij schoten hoorden. Agenten waren snel ter plaatse en na drie minuten zat de eerste verdachte in een politiebus. 'Tien minuten later gold dat voor nog twee verdachten', meldt de politie donderdag.

Omwonenden hoorden een aantal schoten en zagen drie betrokkenen er vandoor gaan. Op basis van de goede signalementen die zij doorgaven, konden aangesnelde agenten minuten later een 28-jarige Dominicaan aanhouden. Bij een onderzoek in de omgeving trof de politie even later de overige twee mannen aan die voldeden aan de beschrijving van de getuigen.

Het bleek te gaan om een 32-jarige en een 35-jarige man uit de Dominicaanse Republiek. Bij de fouillering bleken zij respectievelijk ruim 2500 en 1750 euro op zak te hebben.

De politie onderzoekt de rol van de verdachten bij het schietincident. Getuigen die nog niet met de politie gesproken hebben en meer kunnen vertellen over het incident of het voertuig dat gebruikt werd door de verdachten, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: