donderdag, 3. maart 2016 - 12:14 Update: 03-03-2016 13:24

Morgen in groot deel van Nederland natte sneeuw verwacht

Morgen in groot deel van Nederland natte sneeuw verwacht
Foto: fbf
De Bilt

Het weer is nu nog rustig in ons land maar dat veranderd. Komende nacht neemt volgens het KNMI de bewolking van het zuidwesten uit toe.

Landinwaarts kan het mogelijk eerst nog glad worden door bevriezing. Aan het einde van de nacht gaat het in Zeeland regenen. De minimumtemperaturen lopen uiteen van -2 graden in het noordoosten tot +3 graden in Zeeland. De wind draait naar het zuidoosten en neemt geleidelijk toe naar matig tot vrij krachtig, aan de westkust naar krachtig.

Morgen overdag trekt de neerslagzone noordoostwaarts. Op veel plaatsen valt de neerslag enige tijd in de vorm van natte sneeuw, die in de ochtend mogelijk plaatselijk even blijft liggen. Dit neerslaggebied verlaat in de avond het noorden, maar tegelijkertijd bereikt een ander neerslaggebied het zuidoosten en oosten. Ook hier kan (natte) sneeuw vallen. De maxima liggen tussen 4 graden in het noordoosten en 6 graden in het zuidwesten. In natte sneeuw daalt de temperatuur naar 1 a 2 graden. De zuidoostenwind is matig tot vrij krachtig, aan de noordkust krachtig. Van het zuidwesten uit neemt de wind in de middag al af en in de avond wordt de wind in een groot deel van het land zwak en veranderlijk. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):