vrijdag, 4. maart 2016 - 9:18 Update: 04-03-2016 11:52

Onderzoek naar fouten in zaak Linda van der Giesen

Extern onderzoek naar fouten in zaak Linda van der Giesen
Foto: MV
Zevenbergen

Een externe commissie moet gaan onderzoeken welke fouten de politie heeft gemaakt voorafgaand aan de moord op Linda van der Giesen uit Zevenbergen. Volgens BNdeStem wil Edwin Wangsakrama, de vader van Linda’s zoontje, dat wordt onderzocht water er mis is gegaan bij de opsporingsdienst.

Op 10 augustus 2015 werd de verpleegkundige doodgeschoten op de parkeerplaats van het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk door haar ex John F.  Van der Giesen zou een bewogen relatie hebben gehad met F. waarbij over en weer aangiften werden gedaan. In een van de meldingen van Linda zou zij hebben aangegeven dat F. in het bezit was van een vuurwapen.

In de commissie nemen o.a. Peter R. de Vries plaats en rechtspsycholoog Peter van Koppen die bekend werd na zijn onderzoek naar de Schiedammer Parkmoord. Hieruit bleek dat de veroordeelde Kees B. onschuldig was en werd vrijgesproken.

In een brief aan politiechef Erik Akerboom  is gevraag om de instelling van de externe commissie te gaan ondersteunen. De politie kon donderdag nog niet aangeven of zij dit ook gaan doen.