vrijdag, 4. maart 2016 - 13:13 Update: 04-03-2016 13:30

Schiphol stelt Buitenveldertbaan buiten gebruik om groot onderhoud

Schiphol stelt Buitenveldertbaan buiten gebruik om groot onderhoud
Foto: Archief EHF
Schiphol

Schiphol stelt vanaf zaterdagavond de Buitenveldertbaan buiten gebruik tot en met 24 april met een mogelijke uitloop tot en met 1 mei 2016. 'In deze periode wordt er groot onderhoud gedaan aan de Buitenveldertbaan', meldt Schiphol vrijdag.

Aalsmeerbaan

'Omdat er ook binnen de invloedsfeer van de Aalsmeerbaan werkzaamheden worden uitgevoerd, is de Aalsmeerbaan van 5 maart tot en met 18 maart bij bijzondere weersomstandigheden zoals dichte mist beperkt bruikbaar als landingsbaan', aldus Schiphol. 

In de periode 28 maart tot en met 6 april is de Aalsmeerbaan alleen verkort beschikbaar voor startende vliegtuigen vanwege werkzaamheden op de kruising van de Buitenveldertbaan met de Aalsmeerbaan. 

Grotere vliegtuigen moet dan op andere banen landen. Door de buitengebruikstelling van de Buitenveldertbaan worden de beschikbare start- en landingsbanen mogelijk vaker in gezet. Voor het afwijkend baangebruik is ontheffing verleend.

Zwanenburgbaan

Amsterdam Airport Schiphol verricht in 2016 ook groot onderhoud aan het lichtbesturingssysteem van de Zwanenburgbaan in combinatie met het regulier onderhoud van deze baan. 

Verder vindt regulier onderhoud plaats aan alle overige hoofdbanen, waardoor deze banen 1 week continu buiten gebruik zijn. Het afwijkende baangebruik kan leiden tot extra overlast.

Categorie:
Provincie: