zaterdag, 5. maart 2016 - 13:02 Update: 06-03-2016 20:06

'Vertrekkende topman energiebedrijf neemt 8 ton mee'

Topman Delta moet vertrekken en krijgt 800.000 euro mee
Foto: Archief FBF.nl
Middelburg

Topman Arnoud Kamerbeek van het Zeeuwse energiebedrijf Delta vertrekt. Dat zal volgens de de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) maandag bekend worden gemaakt. Volgens de krant krijgt de CEO 800.000 euro mee.

Kamerbeek lag onder vuur vanwege een forse salarisverhoging in een tijd dat Delta het zwaar heeft. Delta wil het vertrek van Kamerbeek nog niet bevestigen. De Zeeuwese gedeputeerde Carla Schönknecht weet dat de governance commissie, een afvaardiging van de aandeelhouders, bijeengeroepen is voor een overleg maandag.

De provincie is voor de helft aandeelhouder van Delta. Carla Schönknecht is op de hoogte van de vertrekregeling: een opzegtermijn van zes maanden en een jaarsalaris. Hij krijgt dus 800.000 euro mee.

Salarisverhoging

De reden dat Kamerbeek moet vertrekken is de salarisverhoging van 400.000 naar 520.000 euro die hij vorig jaar wilde. De Provinciale Staten gingen niet akkoord met de loonsverhoging, maar Kamerbeek wilde de loonsverhoging niet terugdraaien.

En hoewel de Raad van Commissarissen de loonsverhoging zelf had goedgekeurd, moest  de raad nu wel aansturen op het vertrek  van Kamerbeek.. Schönknecht tegen PZC: 'De Staten willen geen CEO met zo'n forse loonsverhoging. Dus doe je iets aan de loonsverhoging of je doet iets aan de CEO.'

Geen langetermijnbonus

Kamerbeek meende behalve de 800.000 euro ook nog recht te hebben op een forse langetermijnbonus, maar moest daarvan afzien.

Categorie:
Tag(s):