maandag, 7. maart 2016 - 9:38 Update: 07-03-2016 15:57

'Kamer wil toekomstbestendig alternatief voor pgb's'

Pgb moet weg bij SVB
Foto: EHF
Den Haag

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil het uitkeren van de pgb's (het persoonsgebonden budget) weghalen bij de Sociale Verzekerings Bank (SVB), zo schrijft het AD maandag.

Staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid) die verantwoordelijk is voor de pgb's, heeft sinds de SVB de uitbetaling heeft overgenomen zich al meermaals moeten verantwoorden in de Kamer.

Door de moeilijke regelgeving en slechtwerkende computersystemen van de SVB kregen cliënten en zorgverleners die gebruik maakten van het pgb financiële problemen. Dinsdag is er een debat in de Tweede Kamer over de automatisering van de uitkeringen. Een meerderheid in de Kamer zal dan eisen dat Van Rijn op zoek gaat naar een alternatieve uitvoerder.

Vanaf het moment dat de SVB in 2015 verantwoordelijk werd voor de controle en uitbetaling van het pgb is er een stroom van klachten op gang gekomen.  Zorgverleners kregen niet, te veel of juist te weinig geld gestort.

VVD-Kamerlid Sjoerd Potters in de krant: 'De Sociale Verzekeringsbank heeft zijn best gedaan om de problemen aan te pakken, maar de tijd is nu gekomen om naar een andere weg te gaan kijken. We moeten echt naar een toekomstbestendig systeem toe, en dat hoeft niet meer bij de SVB gehuisvest te zijn.' Hij wil dat Van Rijn voor de zomer met een alternatief komt. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):