maandag, 7. maart 2016 - 9:58 Update: 07-03-2016 11:02

100 kilo cocaïne en drie 'bekenden' van straat gehaald

100 kilo cocaïne en drie verdachten van straat gehaald
Foto: Politie
Amsterdam

De politie van Amsterdam heeft 100 kilo cocaïne in beslaggenomen en drie verdachten aangehouden. De mannen, in de leeftijd van 23 tot 52 jaar oud, zijn bekenden van de politie. Zij zijn in bewaring gesteld.

De zaak kwam aan het rollen door informatie uit een lopend onderzoek. Onder supervisie van een officier van justitie van het parket Amsterdam gingen de rechercheurs aan het werk. Tijdens het onderzoek dat maandagochtend 29 februari 2016 gestart werd, stuitte het rechercheteam op een aantal verdachten die zich vermoedelijk bezig hielden met de handel in cocaïne. Gedurende het onderzoek werd gebruik gemaakt van een Observatie- en arrestatieteam.

Nadat er tijdens een ontmoeting vermoedelijk sprake was van een overdracht van verdovende middelen werd besloten tot de aanhoudingen over te gaan. Het arrestatieteam wist de drie verdachten in de Amsterdamse Pijp op straat aan te houden. Rechercheurs doorzochten in de aanwezigheid van een rechter-commissaris een woning en troffen daar 50 kilogram cocaïne aan.

Bij nader onderzoek in een inbeslaggenomen auto werd nog eens 50 kilogram cocaïne aangetroffen. Naast de verdovende middelen zijn een vuurwapen, meerdere gsm’s en tablets in beslag genomen. De verdachten zaten in de volledige beperkingen en daarom heeft de politie pas nu het bericht naar buiten gebracht.

Het is onderwerp van onderzoek of deze 100 kilo cocaïne voor de Nederlandse markt bestemd was. Het onderzoek is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):