maandag, 7. maart 2016 - 11:14 Update: 07-03-2016 20:18

Rector verongelukte Tim van der Plas: 'Tim werd niet gepest'

Rector over verongelukte Tim van der Plas: 'Tim werd niet gepest'
Foto: Archief FBF.nl
Den Bosch

Op het Sint-Janslyceum in Den Bosch wordt maandag de doodgereden Tim van der Plas (17) uit Maliskamp herdacht.

De jongen werd in de nacht van zaterdag op zondag bij Rosmalenaangereden op de A59.

Rector Roel Scheepens heeft de leerlingen maandagochtend toegesproken op de intercom, waarna een moment van stilte volgde. 'Er heerst verslagenheid, hij was een hele fijne en populaire jongen', aldus de rector. Gisteren plaatste de school een bericht van het overlijden van Tim op de website. Tim zat in VWO-5. De herkansingen voor VWO-5 die voor maandag gepland stonden, worden uitgesteld. Dit meldt Omroep Brabant maandag.

De Telegraaf schrijft maandag op basis van gesprekken met bewoners van Maliskamp dat Tim mogelijk gepest werd. Volgens de rector klopt dit niet. In een interview met Omroep Brabant zegt hij: 'Ik wil met klem tegenspreken dat Tim geen sociale jongen was. Hij had veel vrienden en lag goed in verschillende groepen.' Wel kreeg Tim in de stad weleens te maken met racistische opmerkingen. Rector Scheepens: 'Hij had een donkere huidskleur. Als je in Nederland een donkere huidskleur hebt, moet je helaas in je leven meemaken dat iemand daar een rotopmerking over maakt.'

Tim is zaterdagavond met vrienden gaan stappen, zo weet de rector. Hij had maandag gesprekken met leerlingen die met Tim mee op stap waren gegaan. Volgens de rector is Tim in een tankstation een jongen van buiten de school tegengekomen met wie hij een woordenwisseling heeft gehad.

De politie onderzoekt de zaak en houdt met betrekking tot de doodsoorzaak nog alle opties open. Ze hoopt dat meerder getuigen zich nog zullen melden.

Categorie:
Provincie: