maandag, 7. maart 2016 - 13:23 Update: 07-03-2016 13:35

Eigenaar op A58 gecrashte auto thuis aangehouden

Eigenaar op A58 gecrashte auto thuis aangehouden
Foto: Archief EHF
Tilburg

De politie heeft de eigenaar van een op de A58 gecrashte auto maandagochtend thuis aangehouden. 'Zijn auto was zwaar beschadigd aangetroffen op de A58 zonder iemand erbij', meldt de politie.

Op maandag 7 maart 2016 om 2.30 uur kwam er een melding binnen bij het operationeel centrum dat er op de rijksweg A58 ter hoogte van Tilburg een auto op de rijbaan stond. 

De auto zou een aanrijding gehad hebben en enkele mannen probeerden hem aan de kant te duwen. Dat lukte niet en een vrachtwagenchauffeur bood aan om de hulpdiensten te bellen. Toen hij dat zei renden de mannen weg. Hij belde alsnog de politie.

Verlaten plaats ongeval

Agenten kwamen ter plaatse en startten een onderzoek. Op de rijbaan lagen brokstukken van de auto. De auto zelf was total-loss en de vangrail was zwaar beschadigd. De bestuurder van de auto was weg. 

Via het kenteken kon achterhaald worden wie de eigenaar was. Dat was een 28-jarige  inwoner van Tilburg. De politie is naar zijn woning gegaan. Na korte tijd kwam de verdachte aanlopen. Hij is aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: