maandag, 7. maart 2016 - 13:49 Update: 07-03-2016 19:01

EOD maakt explosief op Buikslotermeerplein onschadelijk

 Poging overval op geldloopster met explosief
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam-Noord

Maandagochtend hebben twee mannen geprobeerd op het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord een geldloopster te overvallen met behulp van een explosief. Dit meldt de politie, die op zoek is naar getuigen, maandagmiddag.

Explosief

Rond 11.45 uur kreeg de politie de melding dat een geldloopster op het Buikslotermeerplein was vastgepakt en bedreigd met een explosief. Zo probeerden twee mannen een overval over een waardetransport te plegen. Toen dit mislukte gingen zij er vandoor op een zwarte snorscooter met blauwe kentekenplaten. Zij reden weg door het Baanakkerspark in de richting van de Beemsterstraat.

EOD ingezet

In verband met het explosief zette de politie de omgeving af en ontruimde de politie een pand in de buurt van het explosief. De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie kwam ter plaatse om het explosief onschadelijk te maken.

Getuigen gezocht

De politie is nog op zoek naar de daders. Getuigen van de poging overval en mensen die meer informatie hebben over de daders of hun vluchtroute wordt verzocht contact op te nemen. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: