woensdag, 9. maart 2016 - 19:55 Update: 09-03-2016 22:12

Asscher gaat opnieuw kijken naar WW-lek na actie FNV

Asscher opnieuw aan de slag met WW-lek na actie FNV
Foto: RVD
Den Haag

Minister Asscher heeft woensdag in een debat in de Tweede Kamer toegezegd de gevolgen van het WW-lek te onderzoeken.

Eerder die dag hadden ruim honderd FNV’ers daar tijdens een actie bij het Binnenhof in Den Haag op aangedrongen. Want door een nieuwe rekenmethode is de hoogte van de WW-uitkering voor zo’n 100.000 mensen uit alle mogelijke beroepsgroepen fors verlaagd. Zij gaan er soms wel honderden euro’s per maand op achteruit.

Eerder had de minister al toegezegd een deel van het WW-lek te repareren, dat gebeurt per 1 januari 2017. Maar nog steeds vallen duizenden mensen tussen wal en schip.

Leo Hartveld uit het FNV-bestuur: ‘De eerdere reparatie die Asscher had toegezegd is onvoldoende; een half gerepareerde kraan lekt ook nog steeds. Het is goed dat hij nu naar de gevolgen van het WW-lek gaat kijken voor álle mensen die getroffen zijn. Terecht, want we hebben het over de uitkeringen van duizenden mensen die sowieso al met onzekere contracten werken en nu opeens een stuk moeilijker kunnen rondkomen. We rekenen er op dat Asscher deze reparatieklus ook echt uitvoert, door het WW-lek te repareren en mensen te compenseren

Categorie:
Provincie: