vrijdag, 11. maart 2016 - 18:51 Update: 11-03-2016 22:11

Gratis studentenblad Folia tijdelijk weggehaald vanwege blote borsten op de cover

Hogeschool weert studentenblad vanwege blote borsten
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) heeft de laatste editie van het gratis studentenblad Folia tijdelijk uit de bakken van enkele gebouwen gehaald.

Dit omdat op de cover blote borsten staan met daaronder de kreet "Gewoon borsten'. De HvA heeft zaterdag open dag en de foto's in het blad zouden 'aanstootgevend' kunnen zijn.

De foto op de cover verwijst naar een artikel over de Boobie Bible. De Boobie Bible is een verzameling foto's van ontblote borsten. Volgens de initiatiefnemers, het Feminist Committee (FemCom), een groep feministische studenten aan de universiteit van Amsterdam, zijn de foto's gemaakt om het taboe op borsten te doen verdwijnen. Dit schrijft Folia op de website.

Het idee om de Folia's weg te halen komt van de faculteiten Maatschappij en Recht, en Onderwijs en Opvoeding. De voorzitter van één van de faculteiten heeft tegen Folia gezegd dat het blad tijdelijk is weggehaald vanwege de open dag. 'Mijn zorg is dat bezoekers worden afgeschrikt door de cover. Deze geeft niet weer wie wij zijn. We willen geen storing op de lijn, en dit kan storing veroorzaken.' Maandag ligt Folia waarschijnlijk wel weer overal. Het idee om de bladen weg te laten halen was geen centraal beleid, aldus de woordvoerder van de HvA. In de Volkskrant:  'Twee van de elf faculteiten hebben besloten dat dit niet het beeld is waarmee ze aankomende studenten willen confronteren. Dat respecteren we.'

Altan Erdogan, hoofdredacteur en directeur van Folia zegt verbijsterd te zijn dat dit anno 2016 nog gebeurt. 'Het is ook jammer dat dit niet met Folia is overlegd, en dat we er zelf achter hebben moeten komen.'

Categorie:
Provincie: