maandag, 14. maart 2016 - 13:06 Update: 14-03-2016 13:11

Meisje (12) vastgegrepen en van fiets getrokken door onbekende man

Meisje (12) vastgegrepen en van fiets getrokken door onbekende man
Foto: MV
Best

De politie zoekt getuigen in verband met een incident waarbij een 12-jarig meisje uit Best maandagochtend in haar woonplaats van haar fiets werd getrokken door een onbekende man. In het bijzonder zijn we op zoek naar een oudere blonde vrouw die getuige is geweest van het gebeurde.

Het 12-jarige slachtoffer stond maandagochtend rond 7.35 uur met haar fiets bij de rotonde aan de Oirschotseweg in Best, ter hoogte van de Ringweg, te wachten op vriendinnen. Plotseling werd ze door een onbekende man vast gegrepen en van haar fiets de Prinses Margrietlaan ingetrokken. Bij de Prinses Margrietlaan vroeg ineens een voorbijgangster aan de man wat hij van plan was. Hierop liet de onbekende man het meisje los en vluchtte weg richting de Heivelden. Het meisje ging terug naar haar fiets en zag kans kom haar ouders te waarschuwen. Helaas is deze voorbijgangster onbekend gebleven. Het zou gaan om een vrouw van naar schatting tussen de 50 en 60 jaar met blond krullend haar.

Signalement onbekende man

De dader wordt omschreven als een blanke man met een tenger postuur, ongeveer 1.70 meter lang met kort bruin haar en naar schatting rond de 30 jaar. Hij droeg een spijkerbroek en een donkere jas.

Iets gezien of gehoord?

Heeft u iets gezien of gehoord in de vroege ochtend van maandag 14 maart op en in de omgeving van de Oirschotseweg en de Prinses Margrietlaan in Best dat in relatie gebracht kan worden met dit incident, bent u de voorbijgangster die de onbekende man aansprak of weet u wie deze belangrijke getuige is, neem dan contact op met de politie. Dat kan door te bellen naar 0900-8844. Beschikt u eventueel over foto- of beeldmateriaal, deel deze dan via politie.nl/upload.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: