maandag, 14. maart 2016 - 19:10 Update: 14-03-2016 21:23

10.000 euro voor de gouden tip over de liquidatie van Chafik Zidane

Moord Ameidestraat in Rotterdam
Foto: Archief FBF
Rotterdam

Justitie looft 10.000 euro uit voor de gouden tip over de liquidatie van Chafik Zidane (24) in de Ameidestraat in Rotterdam-Overschie.

In de vroege ochtend van vrijdag 5 februari 2016 werd op de Ameidestraat in Rotterdam een man neergeschoten. De 24-jarige Chafik Zidane overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De politie vermoedt dat de aanleiding van het incident in het criminele circuit ligt. Justitie looft een beloning van 10.000 euro uit voor de gouden tip.

De politie is een groot onderzoek gestart om dit misdrijf op te lossen en is op zoek naar getuigen. Daarom wordt dinsdag 15 maart in het tv-programma Opsporing Verzocht uitgebreid aandacht besteed aan de laatste uren van Chafiks leven. 

Willem

Even voor drie uur ’s morgens werd Chafik op straat neergeschoten. Chafik Zidane is 24 jaar en ook wel bekend onder de bijnaam Willem of 'Marokkaanse Willem'. Chafik is van oorsprong Rotterdammer maar op dit moment zonder vaste woon- of verblijfplaats. De politie wil graag weten op welke adressen hij zoal verbleef. 

Gerelateerde schietincidenten

Vorig jaar april was Chafik ook al beschoten terwijl hij in een auto zat op de Mathenesserbrug. Toen kwam hij er met een lichte hoofdwond vanaf.
In de vroege ochtend van 27 juni 2015 was Chafik betrokken bij een schietpartij in de Essenburgstraat in Rotterdam-West. Hierbij kwam een 27-jarige Rotterdammer om het leven. In het onderzoek zijn meerdere verdachten betrokken. Een 41-jarige man van Turkse afkomst die kort na het incident werd aangehouden, zit nog vast. Hij wordt ervan verdacht de dodelijke schoten te hebben gelost. Een tweede verdachte, een 36-jarige Rotterdammer, is aangehouden maar werd later op vrije voeten gesteld.
In december 2015 werd Chafik aangehouden, maar ook hij werd later door de rechtbank op vrije voeten is gesteld. Op 5 februari, de dag van Chafiks dood, hield de politie in Bosnië nog een 37-jarige verdachte voor de zaak Essenburgstraat aan.

Er wordt onderzocht of er een relatie is tussen deze schietincidenten en de schietpartij waarbij het slachtoffer om het leven kwam.

Onderzoek

Direct na het schietincident startte een groot onderzoeksteam die uitgebreid sprak met buurtbewoners en betrokkenen. Half februari liet de politie duikers van de Koninklijke marine de singel die tussen de Ameidestraat en de snelweg ligt doorzoeken naar wapens en eventuele andere sporen. Helaas leverde dit geen sporen op. 

Sishalounge en cafés

In de uitzending van Opsporing Verzocht wordt een reconstructie gemaakt van Chafiks laatste uren. Inmiddels is duidelijk dat Chafik eerder die nacht 3 cafés heeft bezocht. Hij was in café Brooklyn aan de 1e Schansstraat, Lounge cafetaria Mondial aan de ’s-Gravendijkwal en Sishalounge TMT aan de Scheepstimmermanslaan.

Beloning

De politie wil graag spreken met mensen die Chafik de laatste uren voor zijn dood hebben gezien of gesproken. Hij kan zijn opgevallen door de rode wollen handschoenen die hij droeg. Ook zou de politie graag weten of Chafik bij de horecagelegenheden in gezelschap was van een andere persoon of personen. Verder wil de politie graag weten of het slachtoffer de laatste tijd vijanden heeft gemaakt en wie die personen zijn.

 

Categorie:
Provincie: