dinsdag, 15. maart 2016 - 11:25 Update: 15-03-2016 18:01

Molen en auto's in Utrecht uitgebrand door vermoedelijk brandstichting

Molen en auto's in Utrecht uitgebrand door vermoedelijk brandstichting
Foto: Stichting De Utrechtse Molens
Oud-Zuilen/Maarssen

In de nacht van maandag op dinsdag brandde een molen uit aan de Nedereindsevaart in Oud-Zuilen en twee auto’s in Maarssen. De politie vermoed dat er sprake is van brandstichting. De recherche is een onderzoek gestart en zoekt getuigen.

Auto's

Rond 03.30 uur kwam de melding van een brand. De brand was ontstaan bij een auto en overgeslagen naar een auto die ernaast stond. De twee auto’s stonden geparkeerd in de parkeervakken nabij de bussluis naar de Zandweg. Beide auto’s brandde volledig uit.

Molen

Ongeveer een half uur later, rond 04.00 uur, kwam de melding van een brand in een molen aan de Nedereindsevaart. Het bleek om een uitslaande brand te gaan. De brandweer kon de brand snel blussen. Helaas kon niet voorkomen worden dat de molen volledig uitbrandde. Omdat er gevaar was dat het geraamte van de molen zou instorten, werd het fietspad afgezet.

Uw tip!

De recherche is een onderzoek gestart. De vermoedelijk oorzaak is brandstichting. Onderzocht wordt of er een verband is tussen de twee autobranden en de brand in de molen. 

'Trieste dag'

De poldermolen uit 1830 staat in Oud-Zuilen en is eigendom van Stichting De Utrechtse Molens. De kleinste molen van de provincie moet als verloren worden beschouwd. Vrijwillige molenaars lieten de poldermolen iedere zaterdag draaien en malen. De molen was dan open voor publiek. Voorzitter Michaël Kortbeek van de Stichting De Utrechtse Molens spreekt van een zeer trieste dag voor onze molenaars maar ook voor de provincie Utrecht en iedereen die de Nederlandse molens een warm hart toedraagt.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: