woensdag, 16. maart 2016 - 21:05

Geen vuurwapens gevonden op woonwagenkamp in Best

Geen vuurwapens gevonden op woonwagenkamp in Best
Foto: Archief EHF
Best

De politie zocht woensdag 16 maart naar wapens op het woonwagenkamp aan de Terraweg in Best. Medewerkers van Defensie ondersteunden bij de zoekactie. Er werden geen vuurwapens aangetroffen.

Naar aanleiding van informatie die de afgelopen tijd bij de politie binnenkwam, werd woensdag op het Bestse woonwagenkamp aan de Terraweg gezocht naar wapens. Een twintigtal medewerkers van Defensie ondersteunden de politie hierbij. Zij beschikken over speciale apparatuur om onder meer te zoeken naar verborgen ruimtes. Tijdens de zoekactie werden geen vuurwapens gevonden. Wel werden een geringe hoeveelheid munitie, pepperspray, illegaal vuurwerk (4 cobra’s) en vals geld (1 briefje van 100 euro en 1 van 50) gevonden. De aangetroffen spullen zijn in beslag genomen. Er werden geen aanhoudingen gedaan.

Ook werden drie ingegraven zeecontainers aangetroffen op het terrein van de gemeente naast het woonwagencentrum. In de containers werden geen strafbare feiten geconstateerd door de politie. De containers bevinden zich echter illegaal op het terrein en worden woensdagavond nog door de gemeente verwijderd in het bijzijn van de politie. De zoekactie startte om 8.30 uur en eindigde rond 18.00 uur. De opruimwerkzaamheden met betrekking tot de zeecontainers loopt door tot in de avond.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: