donderdag, 17. maart 2016 - 7:47 Update: 17-03-2016 12:05

In Eindhoven door politie neergeschoten man (41) overleden

Slachtoffer schietincident Eindhoven overleden
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Eindhoven

De 41-jarige man die op 12 februari in de Wassenaarstraat in Eindhoven werd neergeschoten door de politie is woensdag in het ziekenhuis overleden. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt.

Agenten gingen zaterdagmiddag 12 februari ter plaatse na een melding van huiselijk geweld en troffen de verdachte daarvan aan op straat in de buurt van een woning waarvan de ruit van de voordeur eruit lag. Toen de agenten de man wilden aanhouden verzette deze zich hevig. Op aanroepen van de agenten en de inzet van pepperspray en de wapenstok reageerde de man niet. 

Dreigende situatie 

Uiteindelijk bedreigde hij de agenten mogelijk met een scherp voorwerp en sloeg een van hen tegen de grond. Daarop werd de situatie zo dreigend dat één van hen zich genoodzaakt voelde het dienstpistool te trekken en op de verdachte te schieten.

Onderzoek Rijksrecherche

Meteen na het schietincident is de Rijksrecherche - zoals gebruikelijk bij dit soort incidenten - een onderzoek gestart onder leiding van het Openbaar Ministerie. De Rijksrecherche spreekt onder meer met de betrokken agenten, getuigen en bekijkt de videobeelden die van het incident in de Wassenaarstraat door een omstander zijn gemaakt.

Op het lichaam van de man zal een scan en sectie worden uitgevoerd om de exacte doodsoorzaak vast te kunnen stellen. Zodra het rijksrechercheonderzoek is afgerond wordt het dossier aan het Openbaar Ministerie overgedragen waarna er een beslissing zal worden genomen over een eventuele vervolging van de betrokken agenten. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: