donderdag, 17. maart 2016 - 11:19 Update: 17-03-2016 18:48

Amsterdammer (30) betrapt op fraude tijdens CBR theorie-examen

Man met op borst geplakte telefoon gesnapt tijdens CBR examen
Breda

Omdat een 30-jarige Amsterdammer wordt verdacht fraude te hebben gepleegd tijdens het maken van zijn theorie-examen bij het CBR in Breda, is hij woensdag aangehouden. dit meldt de politie donderdag.

Verdikking

Een medewerker van het CBR vond al dat de man zich opvallend gedroeg toen hij de examenzaal aan de Heerbaan in Breda inliep. De examinator zag een verdikking onder het shirt van de man en vertrouwde de boel niet. 

Scan

Hij deed een scan met een apparaat dat mobiele apparatuur kan detecteren en het apparaat sloeg tot twee keer toe uit bij de tafel waar de Amsterdammer aan zat. Aan de 30-jarige man is gevraagd om de zaal te verlaten en de politie is gebeld.

Voorzeggen op afstand

Die ontdekte dat de man een mobiele telefoon op zijn borst had geplakt. Vermoedelijk was de telefoon rechtstreeks verbonden met iemand die de Amsterdammer op afstand de antwoorden op de vragen voorzegde. Hoe de fraude precies heeft plaatsgevonden wordt nu onderzocht. 

De man is aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Breda. Daar is hij woensdag al gehoord over het feit waar hij van verdacht wordt. Aan het eind van de middag is de aangehouden verdachte in verzekering gesteld door een hulpofficier van justitie. Hij zit nu nog vast.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):