vrijdag, 18. maart 2016 - 17:18 Update: 18-03-2016 17:37

Vrouw loopt hersenbloeding en gebroken oogkas op tijdens verkrachting

Vrouw loopt hersenbloeding en gebroken oogkas op tijdens verkrachting
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Een jonge vrouw heeft in de nacht van donderdag op vrijdag tijdens een verkrachting een hersenbloeding en een gebroken oogkas opgelopen in Amsterdam. Dit meldt de politie vrijdagmiddag.

De verkrachting vond rond 01.00 uur plaats bij De Borcht ten zuiden van het Amstelpark. De jonge vrouw op de fiets werd belaagd door een man en de bosjes ingetrokken. 

Hulp van fietsers

Het slachtoffer wist op enig moment om hulp te roepen en diverse fietsers die langs de Amstel reden schoten te hulp. De vermoedelijke belager ging er snel vandoor toen de te hulp schietende fietsers dichterbij kwamen. 

De hulpdiensten werden direct gewaarschuwd en verleenden eerste hulp aan het slachtoffer. Zij is naar een ziekenhuis overgebracht, behandeld en opgenomen.

Het signalement van de verdachte is Licht getint, lengte tussen 1.80 en 1.85 meter, slank postuur, lichtkleurige spijkerbroek bijna wit en een donkerkleurig jasje.

Onderzoek

Rechercheurs van de Zedenpolitie zijn direct in dienst gekomen om deze ernstige zaak in behandeling te nemen. Het Plaats Delict werd direct door forensisch specialisten onderzocht op sporen. Indien iemand informatie heeft over deze zaak dan wordt verzocht telefonisch contact op te nemen met de rechercheurs van de Zedenpolitie via 0900-8844.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: