vrijdag, 18. maart 2016 - 22:48 Update: 18-03-2016 22:53

Politie lost opnieuw schoten. Nu op vuurwapengevaarlijke verdachte in Dordrecht

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden in Dordrecht
Foto: Archief EHF
Dordrecht

Vrijdagavond hebben politieagenten tijdens een controle van een voertuig geschoten. Dit meldt de politie vrijdagavond.

'De automobilist staat bekend bij de politie als een vuurwapengevaarlijke verdachte en werd recentelijk nog in verband gebracht met mogelijk bezit van een vuurwapen', aldus de politie.

Agenten benaderden hem middels een BTGV. Hij volgde niet de aanwijzingen op en vluchtte. Tijdens zijn vlucht is er twee keer geschoten waarbij zijn auto is geraakt. In de omgeving werd de verdachte later aangehouden. Hij is niet gewond.

Rond 19.30 uur zagen agenten het voertuig rijden op de Havikstraat. Ze herkende de automobilist als een vuurwapen gevaarlijke verdachte en zette daarom een BTGV in (Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten). 

De verdachte gaf geen gehoor aan de aanwijzingen van de politieagenten en vluchtte, waarop de agenten hebben geschoten. Tijdens zijn vlucht raakte hij op de Ceramstraat ook nog een geparkeerde auto. Op de Werkenmondestraat werd korte tijd later een leegstaande auto gevonden. 

De politie speurde de omgeving af naar de verdachte. Hij werd uiteindelijk gevonden aan het einde van de Werkenmondestraat waar hij zich schuil hield in enkele bosschages. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: