zaterdag, 19. maart 2016 - 10:18 Update: 19-03-2016 14:00

Buschauffeurs Tilburg en 's-Hertogenbosch overvallen

Weer buschauffeur overvallen met mes in Tilburg
Foto: Hendriks Multi Media
Tilburg

In Tilburg en 's-Hertogenbosch zijn vrijdagavond opnieuw buschauffeurs het slachtoffer geworden van een gewapende overval.

De overval in Tilburg vond plaats op de Dirigentenlaan waar de dader de chauffeur bedreigde met een mes. De overvaller vluchtte vervolgens met een fiets. De chauffeur kwam met de schrik vrij. Volgens de politie is de overvaller een man tussen de 18 en 20 jaar. Hij droeg een capuchon en sjaal. De overval is op camerabeelden van busmaatschappij Arriva vastgelegd en zullen door de politie worden onderzocht.

De overval lijkt veel op een overval vorige week donderdag. Toen werd op de Stokhasseltlaan in Tilburg ook een buschauffeur met een mes overvallen door twee man. Ook deze gingen er met de buit op de fiets vandoor.  

Ook in 's-Hertogenbosch 

In 's-Hertogenbosch werd een buschauffeur rond 21.20 uur overvallen toen hij bij een bushalte aan De Bokkelaren stopte omdat er een jongeman stond. Er waren op dat moment geen passagiers in de bus. Toen de chauffeur de deur opende, kwamen twee jongemannen de bus binnen. Eén van hen had een mes bij zich waarmee hij de chauffeur bedreigde. Ze namen de kassalade met onbekende inhoud mee en gingen er te voet vandoor. Het is nog onduidelijk of er in totaal twee of drie daders bij de beroving betrokken waren. De jongemannen die de chauffeur heeft gezien, hadden een getint uiterlijk, droegen zwarte kleren en hadden een capuchon op. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):