zondag, 20. maart 2016 - 11:39 Update: 20-03-2016 15:34

Partij Denk: nieuwkomers hoeven niet verplicht te integreren

Nieuwe partij Denk is tegen verplichte integratie
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rotterdam

De nieuwe partij Denk vindt dan nieuwkomers niet verplicht hoeven te integreren en willen vooralsnog geen afstand nemen van het politieke beleid van premier Erdogan van Turkije ten aanzien de persvrijheid in dat land. Dit meldt onder meer de Telegraaf.

Bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen is Tuhunan Kazu de lijsttrekker. Samen met Selçuk Öztürk stapte Kuzu in november 2014 uit de Partij van de Arbeid, om vervolgens als onafhankelijke fractie in de Kamer te blijven. Vorig jaar presenteerde het tweetal de nieuwe partij. De ambitieuze PvdA'ers verwachten bij de volgende verkiezingen zo'n vijf Kamerzetels te halen. Volgens GeenStijl zou dat nog best eens kunnen gaan lukken. Bij de laatste Turkse verkiezingen stemde 72 procent van de Turken in Nederland op Erdogan. Dat zijn er 360.000. Als deze zelfde groep Turken nu op Denk gaat stemmen, dan zal de partij bij de eerstvolgende verkiezingen inderdaad uit kunnen komen op vijf of zes zetels.

Volgens Kazu wil de partij zich vooral gaan richten op gelijkwaardigheid, rechtvaardigheid en solidariteit in de maatschappij. Volgens hem is dat niet te vinden bij andere partijen. Die zouden zich te veel richten op polarisatie.

De partij heeft inmiddels zo'n 1500 leden, een jongerenbeweging en een wetenschappelijk bureau.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):