maandag, 21. maart 2016 - 9:57 Update: 21-03-2016 11:45

ANWB verwacht files door lang Paasweekend

Files door lang Paasweekend
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

De ANWB verwacht een extra drukke avondspits op de donderdag voor Pasen. Ook op tweede paasdag is er drukte op de weg door dagjesmensen en terugkerende vakantiegangers, voorspelt de toeristenbond.

Voor veel mensen begint aanstaande donderdagmiddag 24 maart het paasweekend en veel Nederlanders vertrekken naar hun vakantiebestemming.  Tijdens de avondspits is dat goed te merken. De meeste vertraging is te verwachten op de A1 Amsterdam-Apeldoorn,  de A2 tussen Den Bosch en Maastricht,  A12 Utrecht- Duitse grens en A50 Zwolle - Nijmegen.

De ANWB adviseert bezoekers aan “The Passion” in het centrum van Amersfoort om ruim op tijd van huis te vertrekken. 

Op Goede Vrijdag en tijdens de paasdagen zijn het vooral dagjesmensen die voor drukte zorgen op de wegen. Drukbezochte bestemmingen zijn de Keukenhof in de Bollenstreek, de Paasraces in Zandvoort en Paaspop in Schijndel.  In het oosten van het land trekken de traditionele paasvuren altijd veel publiek.  Rond de paasdagen openen ook de meeste pretparken weer hun deuren.  Tweede paasdag is er naast recreatieverkeer ook veel terugkerend vakantieverkeer op de weg.  Vanaf het middaguur ontstaan vooral in het midden van het land files.

Ook op de wegen in het buitenland is er sprake van paasdrukte. In België is dat het geval op de wegen naar de kust zoals de E40 Brussel – Oostende. In Duitsland is het op donderdagmiddag en op tweede paasdag ook erg druk op de weg. De grootste kans op files is er rond München door onder andere terugkerende wintersporters. 

Categorie:
Provincie: