dinsdag, 22. maart 2016 - 11:48 Update: 22-03-2016 11:48

Koenders: Ga niet naar Brussel

Koenders: Ga niet naar Brussel
Foto: RVD
Den Haag/Brussel

Na de aanslagen in België heeft minister Koenders (Buitenlandse Zaken) het reisadvies naar België aangepast: hij roept mensen op niet naar Brussel te reizen totdat meer duidelijk is over de situatie. Mensen die in Brussel zijn wordt aangeraden zoveel mogelijk binnen te blijven. Ook moeten de luchthaven en de metrostations worden gemeden en is het zaak de instructies van de autoriteiten op te volgen.

De Nederlandse ambassade heeft direct na de aanslagen de Nederlanders in het gebied gewaarschuwd om binnen te blijven. Mensen zijn per sms geïnformeerd om de veiligheidsinstructies van de lokale autoriteiten te volgen en contact te houden met de ambassade. De ambassade zal hen de komende uren ook op de hoogte houden. Mensen met vragen kunnen terecht bij het 24/7 contactcenter: +31 247 247 247. Er is ook een Belgisch crisisnummer: +32 275 373 00.

Nederlanders

‘Op dit moment weten we nog niet of er Nederlandse slachtoffers zijn te betreuren. De ambassade staat in nauw contact met de lokale autoriteiten om te achterhalen of er sprake is van Nederlandse slachtoffers’, reageert Koenders dinsdag vanuit Indonesië. Het ministerie heeft extra medewerkers naar de ambassade gestuurd.

‘Dit zijn zeer heftige terroristische aanslagen, die dichterbij komen dan ooit tevoren. Ik kan me voorstellen dat mensen enorm schrikken van dit soort afschuwelijke acties. Dit soort terreur went nooit, juist omdat het zo willekeurig en gewelddadig is. Mijn medeleven gaat uit naar de slachtoffers en hun nabestaanden van de aanslagen in België en ik heb dan ook mijn condoleances overgebracht aan de Belgische minister en vicepremier Reynders’, aldus de minister.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: