woensdag, 23. maart 2016 - 12:53

Aanpak tegen oprukkende criminaliteit in het buitengebied

Aanpak tegen oprukkende criminaliteit in het buitengebied
Foto: fbf
Utrecht

Publieke en private partijen slaan de handen ineen om de oprukkende criminaliteit in agrarische buitengebieden het hoofd te bieden. Woensdag 30 maart 2016 ondertekenen alle betrokken partijen In de Gelderse gemeente Bronckhorst de eerste intentieverklaring 'Keurmerk Veilig Buitengebied (KVB) Hengelo/Vorden'.

Boerenbedrijven en tuinders krijgen steeds vaker te maken met criminele activiteiten, zoals diefstal van diesel en kostbare landbouwmachines. Bovendien zijn de vaak uitgestrekte en afgelegen buitengebieden in trek als het gaat om de dumping van chemisch afval en drugsafval. Ook hennepkwekerijen steken steeds vaker de kop op in een afgelegen schuur of stal. Met de ondertekening van de intentieverklaring 'Keurmerk Veilig Buitengebied (KVB) Hengelo/Vorden' gaat de eerste publiek-private samenwerking in buitengebieden van start.

Het samenwerkingsverband bestaat uit de gemeente Bronckhorst, politie, brandweer, het OM, Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO), Cumela, Agrio en het Centrum voor Criminaliteits-preventie en Veiligheid (CCV). 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: