donderdag, 24. maart 2016 - 16:25 Update: 24-03-2016 21:38

Zich verdacht gedragende man met koffer verdacht van mensensmokkel

Eigenaar koffer verdacht van betrokkenheid mensensmokkel
Foto: Archief MV
Maastricht

De man die woensdagavond op het station in Maastricht werd aangehouden is donderdagmiddag in verzekering gesteld. 'Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij mensensmokkel', meldt de politie donderdag..

De man viel woensdagavond rond 22.30 uur op door zijn gedrag en werd hierop door agenten aangesproken. Deze agenten, lid van een bewakingseenheid, waren aanwezig op het station in verband met de verscherpte controles naar aanleiding van de aanslagen in Brussel.

Het feit dat hij zich verdacht gedroeg, geen duidelijk antwoord wilde geven op vragen en niet wilde laten zien wat hij in zijn koffer had zorgde ervoor dat de agenten een verder onderzoek hebben ingezet, helemaal in het licht van afgelopen dinsdag.

Mensensmokkel

Uiteindelijk bleek dat de koffer alleen kledingstukken bevatte. De man zelf, 28 jaar en afkomstig uit Brussel, werd aangehouden wegens verzet. Tijdens het onderzoek vandaag bleek dat er aanwijzingen zijn dat de man betrokken is bij mensensmokkel. In verband hiermee is hij in verzekering gesteld.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: