vrijdag, 25. maart 2016 - 7:56 Update: 25-03-2016 14:33

Vermiste Elita omgekomen bij bomaanslag vliegveld Zaventem

Vermiste Elita Weah uit Deventer omgekomen bij bomaanslag Zaventem
Foto: Archief EHF
Amsterdam

De familie van de 41-jarige Elita Weah uit Deventer heeft vrijdagochtend om 03.00 uur te horen gekregen dat de vrouw is omgekomen bij de bomaanslag op vliegveld Zaventem in Brussel. Dit meldt de Telegraaf.

De twee broers van Elita Weah, ook uit Deventer, waren dinsdag na haar vermissing direct naar de Belgische hoofdstad afgereisd om op zoek te gaan naar Elita, maar zonder succes. Buitenlandse Zaken kan het bericht van het overlijden nog niet bevestigen. Het identificatieteam zal voor 11.00 uur geen mededelingen doen.

Elita die oorspronkelijk uit Liberia komt, maar al 15 jaar in Nederland woont, zou dinsdagochtend naar Boston Vliegen om bij de begrafenis van haar pleegvader te kunnen zijn. Boezemvriend Ambrose Ajala vertelde dat Elita nog met haar broer Otis belde, toen zij op Zaventem in de rij stond om in te checken. Tegen RTL Nieuws: 'Ze vertelde dat ze veilig was aangekomen op het vliegveld, maar dat ze bang was om te vliegen, bang voor een aanslag.' Toen eenmaal bekend werd dat er een ontploffing was geweest probeerde haar broer haar weer te bellen, maar er werd niet meer opgenomen. De broers van Elita Weah reizen vrijdag naar Brussel om haar lichaam te identificeren. Elita laat een dochter van 14 jaar achter.

Weah is de eerste Nederlandse dode bij de aanslagen in Brussel. De twee andere Nederlandse vermisten broer en zus Alexander en Sascha Pinczowski uit Maastricht worden nog steeds vermist.