vrijdag, 25. maart 2016 - 12:09 Update: 25-03-2016 12:15

Politie onderzoekt brand in serviceflat Rijswijk

Politie onderzoekt brand in serviceflat Rijswijk
Foto: Archief FBF.nl
Rijswijk

De districtsrecherche in Delft onderzoekt een brand in een serviceflat aan de Hilvoordestraat in Rijswijk. Vanwege de brand moesten donderdagavond de bewoners van de flat hun appartementen uit en werden opgevangen in een kerk in de omgeving.

Omstreeks 23.20 uur kwam de melding dat er brand zou zijn op de Hilvoordestraat. Ter plaatse bleek brand te zijn ontstaan in de ontmoetingsruimte van de serviceflat. Omdat de vlammen uit het raam kwamen en er grote rookontwikkeling was, moesten de bewoners hun appartementen verlaten. Zij werden opgevangen in de kerk aan de Steenvoordelaan en mochten in de loop van de nacht weer terug naar hun woningen.

Nadat de brand geblust was, werd duidelijk dat er sprake was van twee brandhaarden. De recherche onderzoekt daarom de zaak om vast te stellen hoe de brand is ontstaan en in hoeverre sprake is geweest van kwade opzet. Forensisch experts zullen vrijdag sporenonderzoek verrichten. Is u donderdagavond iets opgevallen in de omgeving van de flat dat voor het onderzoek relevant kan zijn, neem dan contact op met de districtsrecherche in Delft.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: