zondag, 27. maart 2016 - 9:13 Update: 28-03-2016 13:09

Storm die over Nederland trekt wordt steeds zwaarder

Code Geel op Tweede Paasdaag voor harde windstoten
Foto: Archief EHF
De Bilt

Het KNMI heeft voor Tweede Paasdag Code Geel afgegeven vanwege de kans op harde windstoten in de loop van de dag. Dit meldt het KNMI zondag.

'Maandag, Tweede Paasdag, komen in de loop van de dag zware windstoten voor. Aan de kust tot 100 km/uur, landinwaarts tot 90 km/uur en daar vooral tijdens buien. Hiervoor is een code geel van kracht. Morgenavond neemt de wind snel af', aldus het KNMI. Automobilisten met aanhangers en caravans moeten extra waakzaam zijn in de kustregio’s en rondom het IJsselmeer. De piek van de ‘Paasstorm’ valt precies wanneer veel vakantiegangers in de middag en begin van de avond huiswaarts keren en er ook nog eens veel dagjesmensen onderweg zijn, aldus weeronline.nl

Eerste Paasdag opklaringen

Een regengebied boven ons land trekt de komende uren weg naar Duitsland. Van het westen uit gaat het dan opklaren maar neemt ook de kans op enkele buien toe. Hierbij kan onweer voorkomen. De maximumtemperatuur ligt rond 12 graden. De wind is zuid tot zuidoost, matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer soms krachtig.

Komende nacht zijn er opklaringen en blijft het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur ligt rond 6 graden. De zuidelijke wind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Tweede Paasdag harde wind en onweer

Maandagochtend wordt de bewolking snel dikker en valt er af en toe regen. In de middag is het wisselend bewolkt en komen er buien voor, mogelijk ook met onweer. De maximumtemperatuur ligt rond 13 graden. De zuid- tot zuidoostenwind neemt in de ochtend snel toe naar krachtig boven land en hard tot stormachtig aan de kust en op het IJsselmeer. 

In de middag draait de wind naar zuid tot zuidwest en kan het langs de noordwestkust enige tijd stormen, windkracht 9. Verder komen er zware windstoten voor. Boven land van tot 90 km/uur, in het noordwestelijk kustgebied rond 100 km/uur. In de avond neemt de wind snel in kracht af. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):