dinsdag, 29. maart 2016 - 11:50

Twee verdachten aangehouden na reeks schietincidenten

Twee verdachten aangehouden na reeks schietincidenten
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Bunschoten-Spakenburg

Maandagavond 28 maart werden twee verdachten aangehouden voor een schietincident aan het Schansplein en de Spieringweg. Niemand raakte gewond.

Rond 19.40 uur kwam de melding dat er geschoten zou zijn op een parkeerterrein aan het Schansplein. Twee mannen waren op een scooter komen aanrijden om vervolgens een aantal keer te schieten op een aantal personen. De twee reden daarna weg op de scooter. Getuigen schakelden de politie in, direct werd de omgeving afgezet voor verder onderzoek.

Ongeveer een half uur later kwam een melding dat er bij een woning aan de Spieringweg ook geschoten was. Bij de bewoner was aangebeld. Toen hij naar de deur liep, zag hij een man met een vuurwapen waarmee een aantal keer geschoten werd. De man stapte vervolgens achterop een scooter en ging ervandoor. Ook hier raakte niemand gewond. Even later kwam een melding dat op de Zuidwenk bij een bewoner was aangebeld. Daar stond een man voor de deur die de bewoner bedreigde met een vuurwapen en hem vervolgens sloeg.

Aanhoudingen

De daders zouden zich bevinden in een woning aan de Regerstraat. Agenten zetten de omgeving van de woning af, een politiehelikopter was ingezet bij de zoekactie en hield de woning vanuit de lucht in de gaten. Eén van de verdachten kwam de woning uit met een vuurwapen. Agenten trokken hun dienstwapen en maande de verdachte zich over te geven. Hier voldeed hij aan waarna hij kon worden aangehouden. Kort daarna kwam de tweede verdachte naar buiten en kon ook worden aangehouden.

De twee verdachten, een 35-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg en een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, zitten vast voor nader onderzoek. De verdachten en aangevers kenden elkaar, wat de aanleiding van de schietincidenten is geweest, wordt verder onderzocht.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):