dinsdag, 29. maart 2016 - 13:30 Update: 29-03-2016 15:03

Inval bij transportbedrijf

Inval bij frauduleus transportbedrijf
Foto: foto ter illustratie

De politie heeft dinsdag 29 maart 2016 in samenwerking met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) in het kader van een handhavingsactie een onderzoek ingesteld bij een groot transportbedrijf in Noord Nederland. Het bedrijf maakt zich mogelijk schuldig aan grootschalige fraude, valsheid in geschrifte en andere economische delicten.

De bedrijfsadministratie van het bedrijf is gevorderd. Daarnaast is, in verband met dit onderzoek, op andere locaties in Nederland eveneens gericht gezocht naar bewijsmateriaal.

Oneerlijke concurrentie

Dit bedrijf past binnen de gerichte aanpak van transportbedrijven die zich aan de onderkant van de markt begeven. Het bedrijf heeft zich in het verleden meerdere malen schuldig gemaakt aan overtreding van de Arbeidstijdenwet en de wet Wegvervoer Goederen. Dit kan tot oneerlijke concurrentie leiden binnen de vervoerssector. Oneerlijke concurrentie heeft negatieve effecten op de samenleving als het gaat om sociale- en maatschappelijke veiligheid.

Deelnemende handhavingspartners

Aan de controle namen in totaal 28 medewerkers deel van eenheden van de politie Noord-Holland, Landelijke Eenheid en Amsterdam, Dienst Infrastructuur en de Inspectie Leefomgeving en Transport. De belastingdienst sluit later aan voor haar deelonderzoek. De onderzoekdossiers worden aangeboden aan het Functioneel Parket.

 

Categorie:
Provincie: