donderdag, 31. maart 2016 - 11:19 Update: 31-03-2016 11:25

Grote hoeveelheid drugs in woning met kleine kinderen 'lag voor het grijpen'

Grote hoeveelheid drugs in woning met kleine kinderen 'lag voor het grijpen'
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Eindhoven/Veldhoven

Woensdagmiddag heeft het Openbaar Ministerie (OM) voor de rechtbank Oost-Brabant 5 jaar gevangenisstraf geëist tegen twee verdachten, na de vondst van ruim 200 kilo amfetamine, 1,5 kilo hasj en 5 kilo wiet. Dit heeft het OM bekendgemaakt.

'Het gaat om een 34-jarige man uit Eindhoven en een 44-jarige man uit Veldhoven. Aan laatstgenoemde heeft het OM bovendien de voorbereiding van hennepteelt ten laste gelegd', aldus het OM.

Het OM houdt ook de 31-jarige partner van de man uit Eindhoven verantwoordelijk voor de gevonden hasj en de wiet in de woning en haar auto. Tegen haar is een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden geëist. Zij heeft inmiddels de woning moeten verlaten, omdat de burgemeester van Eindhoven deze op grond van het zogenoemde Damocles-beleid voor 3 maanden heeft vergrendeld.

Onderzoek

Het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie is op 21 september 2015 gestart met onderzoek. Aanleiding daarvoor was informatie van het Team Criminele Inlichtingen over een grote hoeveelheid speed in een woning in Eindhoven.

'Onverantwoord met kleine kinderen' 

Bij doorzoeking van de woning de volgende dag, troffen politiemensen vier personen aan: twee verdachten en hun twee kleine kinderen. De vrouwelijke verdachte was op dat moment hoogzwanger.

Drugs 'lagen voor het grijpen'

De officier noemde het vandaag op zitting “sterk onverantwoord” dat de in de woning aangetroffen drugs “voor het grijpen lagen” voor de kleine kinderen: “Als de kinderen de amfetamine bijvoorbeeld voor poedersuiker zouden aanzien en binnen zouden krijgen, zijn de schadelijke gevolgen niet te overzien. Dat reken ik deze verdachten zwaar aan.”

Amfetamine, wiet en hasj

Bij de doorzoeking is 750 gram wiet, 1,5 kilo hasj en 3,7 kilo amfetamine aangetroffen en in beslag genomen. Daarnaast zijn goederen aangetroffen waarbij je, aldus de officier op zitting vandaag, “ernstig je vraagtekens kunt zetten”. Het ging onder meer om een weegschaal, droogrekken, briefjes met berekeningen, een geldtelmachine en geldscanner. 

In de garage van het huis roken politiemedewerkers een sterke geur van amfetamine, die hen leidde naar een toilet waar zij op een tas met amfetamine stuitten. Tevens stonden er diverse jerrycans.

Kofferbakken vol

In de kofferbak van een auto in de bij de woning behorende garage, waarvan de autosleutels zich in de woning bevonden, zijn 5 grote zwarte zakken met elk 40 kilo wit poeder gevonden. Later is vastgesteld dat het hier om amfetamine gaat. 

De eigenaar van dit voertuig, de 44-jarige man uit Veldhoven, is aangehouden. Bij doorzoeking van zijn woning in Veldhoven werd bevestigd dat hij veel hardware bezat ten behoeve van de hennepteelt.

In een ander voertuig nam de politie een sterke hennepgeur waar en is door agenten een shopper met 5 kilo aan henneptoppen aangetroffen in de kofferbak. Ook een derde personenauto is doorzocht. Daarbij heeft de politie een valmes in beslag genomen. De rechtbank doet op 13 april uitspraak.

Categorie:
Provincie: