donderdag, 31. maart 2016 - 11:36 Update: 01-04-2016 14:33

Door brand getroffen mediatoren Rotterdam weer in de lucht

Rotterdamse zendmast weer in werking na brand
Foto: Alticom
Rotterdam

Monteurs hebben woensdagavond de stroomtoevoer gerepareerd in de mediatoren van Alticom in de Waalhaven nadat er woensdagmiddag op de begane grond van de toren brand was uitgebroken.

Een naastgelegen kantoorpand, dat met twee luchtbruggen aan de toren verbonden is, werd uit voorzorg ontruimd. Niemand raakte gewond. Door de brand raakten wel enkele regionale radio- en televisiezenders enige tijd deels uit de lucht. Een medewerker van Alticom is door de hulpdiensten veilig uit de toren gehaald.

Steunzenders

Door onder meer steunzenders te plaatsen, wisten deze zendgemachtigden hun uitzendingen in de lucht te houden. De brand ontstond rond 13.10 uur en rond 16.30 uur gaf de brandweer het sein ‘brand meester’. 

Rond 17.00  uur konden technici naar binnen voor de eerste inspectie. De werkzaamheden voor de aanleg van de alternatieve stroomvoorziening konden direct daarna gestart worden. Rond 00.00 uur was de toren weer voorzien van stroom en waren de radio- en televisiezenders snel daarna weer te ontvangen.

De precieze oorzaak van de brand is nog niet bekend maar mogelijk heeft kortsluiting de brand veroorzaakt. Uit de eerste bevindingen van experts van Alticom blijkt dat de brand de algemene stroomtoevoer heeft verstoord. Verder onderzoek zal de precieze oorzaak van de brand moeten opleveren. 

Categorie:
Provincie: