donderdag, 31. maart 2016 - 16:31

SP pleit voor leesbaar en begrijpelijk taalgebruik

SP pleit voor leesbaar en begrijpelijk taalgebruik
Foto: Archief EHF
Groningen

De SP heeft in de gemeenteraad van Groningen gepleit voor leesbaar en begrijpelijk taalgebruik. Dit deden de socialisten tijdens een debat in de raad over bewonersbetrokkenheid. Volgens de SP-fractie maakt de gemeente te veel gebruik van ambtelijk jargon en moeilijke beleidstermen. Hierdoor worden Stadjers op het verkeerde been en op afstand van de gemeente, bestuurders en de gemeenteraad gezet. SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk: “Je kunt mensen in de stad moeilijk betrekken wanneer je een andere taal spreekt. Dan begrijp je elkaar niet en dit is nu nog te vaak het geval”.

De SP-fractie kwam met het voorstel om een zogenaamde “taalbrigade” op te richten. Een groep Stadjers die de communicatie van de gemeente vooraf controleert en corrigeert op leesbaarheid en begrijpelijkheid. Helaas kreeg dit voorstel onvoldoende steun, maar het college van B&W gaf wel aan de zorgen serieus te nemen en met een alternatief voorstel te komen.

“Wij zullen er scherp op toezien dat het college van B&W een manier vindt om beter en in normale taal met te communiceren met de Stadjers. Een probleem erkennen is één, een probleem oplossen is een ander verhaal”, aldus SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk.

Categorie:
Provincie: