donderdag, 31. maart 2016 - 19:20 Update: 31-03-2016 23:28

Vrouw (21) dodelijk gewond bij verkeersongeval in De Cocksdorp

Dodelijk verkeersongeval De Cocksdorp
Foto: Archief FBF.nl
De Cocksdorp

Op woensdagavond raakte een 21-jarige vrouw uit Geldrop dodelijk gewond bij een verkeersongeval op de Hoofdweg in De Cocksdorp.

Omstreeks 21.20 uur fietste het slachtoffer, samen met een vriendin, in de richting van De waal. Een 25-jarige vrouw uit Oudeschild reed over dezelfde weg en in dezelfde richting. Door nog onduidelijke reden zag de vrouw de fietsers te laat. Zij botste tegen de fiets van het slachtoffer aan. Het slachtoffer kwam ten val en liep ernstige verwondingen op. Zij werd met een traumaheli overgebracht naar het VUziekenhuis in Amsterdam. Hier overleed zij enige tijd later.

De bestuurster van de personenauto is door de politie aangehouden. Haar rijbewijs werd ingenomen en haar auto werd in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval. Er heeft zich een getuige gemeld bij de politie, maar de politie wil graag meer mensen spreken. Hebt u woensdagavond tussen 21.15 en 21.25 uur op de Hoofdweg gereden?  Hebt u daarbij de twee vrouwen op de fiets gezien en/of gepasseerd? Bent  u de bestuurder van een kleine rode auto met Duits kenteken die een tijdje achter de fietsende vrouwen heeft gereden? Neemt u alstublieft contact op met de afdeling Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie via 0900-8844.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: