donderdag, 31. maart 2016 - 19:37 Update: 31-03-2016 23:27

Gemeente Boxtel legt zich neer bij uitspraak in onderzoek dood 20-jarige vrouw

Gemeente Boxtel legt zich neer in uitspraak 'elektrocutiezaak'
Foto: Archief EHF
Boxtel

Op 25 maart deed de rechter uitspraak in het onderzoek naar de dood van een 20-jarige vrouw uit Boxtel. Zij kwam in januari 2013 op tragische wijze om het leven in een pand, waarvan de gemeente Boxtel eigenaar was.

De rechtbank vindt dat de gemeente het verwijt kan worden gemaakt dat zij heeft nagelaten de meterkast in de woning zelf te onderzoeken, bij het in beheer geven aan Camelot. De gemeente Boxtel heeft besloten zich neer te leggen bij dit oordeel van de rechtbank en gaat niet in hoger beroep. Zeker ook uit compassie voor de nabestaanden. De nabestaanden hebben de gemeente Boxtel ook verzocht om niet in hoger beroep te gaan. Dit schrijft de gemeente Boxtel donderag op haar website.

Eerder heeft de rechtbank bij vonnis de gemeente Boxtel vrijgesproken van het verwijt dat zij schuld zou hebben aan de ondeugdelijke reparatie naar aanleiding van een eerdere melding van stroomschokken.

Waarheidsvinding voor nabestaanden

De dood van de jonge vrouw is een trieste gebeurtenis en laat haar nabestaanden achter met een enorm verlies. De gemeente Boxtel heeft vanzelfsprekend haar volle medewerking verleend aan het onderzoek. Wij hebben ons handelen tijdens het onderzoek steeds gericht op optimale waarheidsvinding uit respect voor het slachtoffer en de nabestaanden. Wij hopen dat dit hen helpt bij de verwerking van het grote verlies. De gemeente heeft na de uitspraak beide ouders van het slachtoffer uitgenodigd voor een gesprek.

Controleren meterkasten

Na dit noodlottige ongeval heeft de gemeente Boxtel alle meterkasten van 12 panden van de gemeente laten controleren. Bij die woningen zijn geen bijzonderheden aangetroffen.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):