vrijdag, 1. april 2016 - 21:08 Update: 02-04-2016 16:50

Slachtoffer (19) van dronken 'straatracer' overleden

19-jarige slachtoffer aanrijding Loosdrecht overleden
Foto: Persbureau Sander van Gils
Loosdrecht

In Loosdrecht is vrijdagmiddag een 19-jarige vrouw in een ziekenhuis overleden aan de gevolgen van een eerdere aanrijding.

Het slachtoffer uit Hilversum raakte op 16 maart ernstig gewond nadat ze op de Nieuw-Loosdrechtsedijk in Loosdrecht werd aangereden tijdens een 'dronken straatrace'.

De Hilversumse reed vanuit het Chaletpark de Nieuw-Loosdrechtsedijk op. Op dat moment kwam net een andere auto, bestuurd door een 53-jarige man uit Loosdrecht, die vol in de flank reed van de auto van de Hilversumse. De brandweer moest haar uit haar auto bevrijden omdat ze bekneld zat. Een traumahelikopter landde zodat een trauma-arts medische bijstand kon verlenen. De Hilversumse werd onder andere met letsel aan haar hoofd en meerdere botbreuken met spoed naar een ziekenhuis gebracht.

De Loosdrechter werd ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel en ter controle naar een ziekenhuis gebracht. Bij een blaastest bleek dat hij teveel alcohol gedronken had (500 ug/l). Hierop werd hij aangehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

De vrouw lag sinds het ongeval op de intensive care van het UMC. Vandaag overleed ze.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: