zaterdag, 2. april 2016 - 10:41 Update: 03-04-2016 11:54

Amsterdam is ook doelwit volgens Jongereniman

Jongerenimam voorziet terroristische aanslag in Amsterdam
Foto: fbf
Amsterdam

Jongerenimam Yassin Elforkani voorspelt dat als de terorristische netwerken in Amsterdam niet snel worden opgerold, er binnen anderhalf jaar een aanslag in Amsterdam zal plaatsvinden. Dit schrijft Het Parool zaterdag.

Elforkani zegt dat tientallen moslimjongeren in de hoofdstad ernstig geradicaliseerd zijn en zo van het padje af zijn dat 'niets hen lijkt tegen te houden'. Elforkani heeft berekend dat Nederland een tot anderhalf jaar achterloopt op België, het verschil tussen de oprichting van Sharia for Belgium bij de zuiderburen en vergelijkbare extremistische clubs hier, zo meldt de krant.

De 33-jarige jongerenimam was woordvoerder van het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) en is heel gematigd in zijn opvattingen. In het Parool zegt hij: 'Ik ben van het maatschappelijk debat en de hervormingen. Dat blijf ik, maar het is nu zo heftig dat we het daar op de korte termijn niet van moeten hebben. Het is gewoon hard ingrijpen.' En verder: 'Veel mensen in de wijken weten ervan, maar kiezen ervoor hun mond te houden en deze jongeren te beschermen.'