zaterdag, 2. april 2016 - 12:51 Update: 02-04-2016 20:43

Agenten arriveren terwijl man met mes slachtoffer nog achterna zit

Man neergestoken en agenten in het nauw door man met mes
Foto: Archief FBF.nl
Rotterdam

Politiewerk is vaak improviseren met halve informatie om vervolgens beslissingen te nemen op leven en dood. Zo ook vrijdagavond op de Rotterdamse Schoklandsestraat. Daar wordt een 36-jarige man neergestoken en agenten arriveren wanneer de dader nog achter hem aan zit.

Vrijdagavond rond 19.40 uur krijgen agenten van de meldkamer een telefoontje waar ze niet veel wijzer van worden. De melder is slecht te verstaan en spreekt daarnaast ook geen Nederlands. Wat wel duidelijk is: er is overduidelijk commotie in de woning aan de Schoklandsestraat.

Twee agenten gaan poolshoogte nemen. Bij de woning aangekomen wijst een vrouw die overduidelijk in paniek is naar de woning. Ze roept “Snel, snel!” Het duo gaat het portiek binnen en horen direct ijselijk gegil, van meerdere personen. De woning ligt op de derde verdieping en de agenten rennen de trap op. Op het moment dat ze op het smalle portiek van de derde verdieping arriveren rent een over zijn hele lichaam bebloede man de woning uitgerend. Achter hem doemt een man op die met een enorm mes (boven zijn hoofd geheven en met de punt naar voren) achter het slachtoffer aan zit.

In de fractie van tijd die hij heeft pakt een agent zijn pepperspray en raakt beide personen. Diezelfde seconde trekken ze hun vuurwapen omdat pepperspray op sommigen geen effect heeft. Gelukkig, niet in de minste plaats voor de verdachte, levert dat dit keer geen probleem op. Hem moet nog wel een paar keer toegeroepen worden zijn mes te laten vallen, maar uiteindelijk doet de man dat. Agenten slaan hem in de boeien.

Het 36-jarige slachtoffer heeft steekwonden in hoofd en hals, niet met een mes, maar met gebroken glas toegebracht. Een traumaheli zet de landing in, maar de man wordt snel met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar blijkt hij wonderbaarlijk veel geluk te hebben gehad. Wellicht ook omdat agenten erger voorkwamen en zijn belager stopten.

Wat zich precies afspeelde en waarom is nog niet helder. De belager, een 38-jarige man zit vast. Drie personen die ten tijde van de poging moord in de woning waren zijn naar een politiebureau gebracht om te worden gehoord als getuigen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: