zaterdag, 2. april 2016 - 15:22 Update: 02-04-2016 22:18

Peilingen: 'Aantal nee-stemmers in de meerderheid'

Peiling voor 6 april: nee-stemmers aan kop
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Uit een onderzoek van zowel de Volkskrant als de Telegraaf blijkt dat het aantal stemmers dat op 6 april tegen het associatieverdrag met Oekraïne gaat stemmen de overhand heeft.

Uit het TNS-Nipo-onderzoek in opdracht van de Telegraaf blijkt dat van de mensen die zeker gaan stemmen 62 procent 'nee' zegt tegen het verdrag met Oekraïne. Worden de stemmen van de mensen die waarschijnlijk gaan stemmen ook meegeteld, komt het aantal nee-stemmers op 51 procent.

Deze uitkomst ligt dichtbij de resultaten van de peiling van de Volkskrant in samenwerking met I&O Research. Daar komt uit dat 47 procent 'nee' zegt tegen het verdrag, terwijl 36 procent de banden met Oekraïne juist wil aanhalen. Van de ondervraagden zegt 18 procent geen mening te hebben. 

Uit de peilingen blijkt ook dat het referendum voldoende mensen naar de stembus trekt om geldig te zijn. De kiezers lijken meer vertrouwen te hebben in de tegenargumenten van het nee-kamp. Maar liefst 51 procent van de Nederlanders denkt dat het verdrag leidt tot een migratiestroom van Oekraïners naar de EU. Een ander tegenargument, dat het verdrag met Oekraïne leidt tot spanningen met Rusland, krijgt ook veel aanhang.

Categorie:
Provincie: