zondag, 3. april 2016 - 12:08 Update: 03-04-2016 15:26

'Sybrand Buma is betrouwbaar, daadkrachtig en een authentiek christen-democraat'

CDA kiest Sybrand Buma unaniem als lijsttrekker
Foto: CDA
Den Haag

Het versterkt partijbestuur van het CDA heeft afgelopen zaterdag unaniem Sybrand Buma voorgedragen als lijsttrekker voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017.

Partijvoorzitter Ruth Peetoom is verheugd over de voordracht van Buma: “Sybrand Buma heeft zich in de afgelopen periode voluit gemanifesteerd als politiek leider van het CDA. Hij is betrouwbaar, daadkrachtig en een authentiek christen-democraat. Zijn leiderschap wordt binnen en buiten de partij alom gerespecteerd”. 

Buma noemt het “een eer en een voorrecht” om lijsttrekker van het CDA te zijn. “Het CDA heeft de afgelopen jaren laten zien dat er een alternatief is voor dit VVD-PvdA kabinet. Ik zie nu al uit naar een mooie campagne, samen met alle CDA-kandidaten, leden en vrijwilligers”. 

De enkelvoudige voordracht van Buma is conform het advies van de Adviescommissie, die onder voorzitterschap van oud-partijvoorzitter Marja van Bijsterveldt gesprekken heeft gevoerd met drie kandidaten die zich hadden aangemeld voor de lijsttrekkerverkiezing. Op basis van de profielschets, die eerder door het partijbestuur voor de beoogd lijsttrekker is vastgesteld, was de Adviescommissie unaniem van mening dat alleen Buma voldeed aan de vereisten uit deze profielschets.

Op grond van de statuten bestaat er nog de mogelijkheid dat andere CDA-leden zich tegenkandidaat stellen. Dit kan tot 14 april 2016, 12.00 uur. Eventuele tegenkandidaten moeten zich verzekerd weten van de ondersteuning van tenminste drie provinciale afdelingen, tien lokale afdelingen of 1% van de leden.

Indien zich geen tegenkandidaten melden, zal Sybrand Buma op het voorjaarscongres van 4 juni 2016 worden verkozen tot CDA-lijsttrekker voor de landelijke verkiezingen van volgend jaar. 

Categorie:
Provincie: