maandag, 4. april 2016 - 17:22 Update: 04-04-2016 17:27

Aanhoudingen na bedreigen agent en deuk trappen in politieauto

Aanhoudingen na bedreigen agent en deuk trappen in politieauto
Foto: Archief EHF
Veghel

Zondagmiddag heeft de politie twee mannen uit Veghel in hun woonplaats aangehouden. Dit meldt de politie maandag.

'De aanhoudingen vonden plaats nadat één van hen weigerde om een politiebevel op te volgen en de ander een agent met de dood bedreigde en een deuk in een politieauto schopte', aldus de politie.

Melding overlast

Bij de politie kwam zondag aan het eind van de middag een melding van overlast binnen bij een park aan de Zuidergaard in Veghel. Agenten gingen ter plaatse poolshoogte nemen en zagen diverse auto’s op een groenstrook geparkeerd staan, in een zone waar geen auto’s mogen rijden. 

Ze spraken de groep jongeren, die op een bankje zat, hierop aan en gaven aan dat de eigenaren een bekeuring kregen hiervoor en dat ze vervolgens moesten vertrekken. Een 21-jarige inwoner van Veghel weigerde om te vertrekken en werd na diverse waarschuwingen rond 17.15 uur onder verzet aangehouden. 

Deuk in politieauto getrapt

Een 19-jarige verdachte uit Veghel bemoeide zich met de aanhoudingen, trapte een deuk in de wielkast van een politieauto en bedreigde de agenten met de dood. Ook hij is hierop aangehouden. Beide verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: