dinsdag, 5. april 2016 - 13:29 Update: 05-04-2016 15:57

Twee aanhoudingen netwerk illegaal gokken

Twee mannen uit Enschede aangehouden voor illegaal gokken
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Enschede

De politie heeft maandagmiddag en -avond in een internationaal onderzoek naar het aanbieden van illegale gokmogelijkheden in samenwerking met de Kansspelautoriteit, Defensie en buitenlandse autoriteiten in totaal 15 locaties in Nederland, Duitsland en Oostenrijk doorzocht. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdagmiddag.

Er zijn twee verdachten aangehouden in Nederland en Duitsland. Er is voor meer dan 1.000.000 euro beslag gelegd op bankrekeningen, onroerend goed en auto’s. 

De hoofdverdachten zijn een 44-jarige man en een 51-jarige man uit Enschede.  De 44-jarige man was in Duitsland op het moment van zijn aanhouding. Hij is door de Duitse autoriteiten aangehouden. Hij had bij zijn aanhouding 45.000 euro contant op zak. Dat is in beslag genomen. Nederland zal Duitsland verzoeken om de man over te leveren.

De verdenking is dat er geen kansspelbelasting zou worden afgedragen en de inkomsten uit het aanbieden van de illegale activiteiten zouden worden witgewassen. Hoeveel geld er verdiend is, is onderwerp van onderzoek, maar het gaat in ieder geval om meer dan 1.000.000 euro.

Categorie: