dinsdag, 5. april 2016 - 14:04

TLN tevreden over coulance Belgische handhaving kilometerheffing

TLN tevreden over coulance Belgische handhaving kilometerheffing
Foto: foto ter illustratie
Den Haag

De afgelopen dagen waren er grote problemen rond de invoering van de Belgische kilometerheffing. Transport en Logistiek Nederland (TLN) is zeer tevreden dat de Belgische overheid eindelijk begrip toont voor de problemen en heeft aangekondigd dat ze voorlopig bij de handhaving coulant zijn voor de transportbedrijven die kastjes op tijd hebben besteld maar te laat hebben gekregen of kastjes hebben gekregen die bij levering defect bleken te zijn. TLN heeft hier de afgelopen maanden voortdurend voor gepleit.

Het besluit doet recht aan de inspanningen van bedrijven om op tijd klaar te zijn voor de invoering van de Belgische tolheffing. Door een overvloed aan problemen was het voor veel bedrijven niet mogelijk om op tijd een werkend kastje in de auto te hebben. 

Inzet minister Schultz van Haegen

TLN heeft dit weekeinde minister Schultz van Haegen gevraagd de problemen rond de invoering van de kilometerheffing met haar Belgische collega te bespreken. Mede door de bemiddeling van de minister is het Belgische besluit genomen. TLN is blij met de inzet van de minister.

Voorspelling komt helaas uit

Gezien de problemen tijdens het voortraject voorzag TLN dat de uitvoeringsinstanties niet tijdig klaar zouden zijn voor een succesvolle invoering. Herhaalde oproepen tot uitstel van invoering of handhaving leidden helaas niet tot de gewenste actie van de Belgische overheid. TLN betreurt het dat de gevreesde chaos werkelijkheid moest worden voordat België wilde erkennen dat er daadwerkelijk ingegrepen moest worden.

Categorie:
Provincie: