dinsdag, 5. april 2016 - 15:16 Update: 05-04-2016 15:21

Agent niet vervolgd voor dreigmail aan ziekenhuis

Agent niet vervolgd voor dreigmail aan ziekenhuis
Foto: Archief EHF
Tilburg

Een politieagent wordt niet door het Openbaar Ministerie (OM) vervolgd nadat hij op 25 januari 2016 aan zijn huisarts en naar het Tweestedenziekenhuis in Tilburg een dreigmail had gestuurd. Dit heeft het OM dinsdag laten weten.

'Persoonlijke problemen'

Persoonlijke problemen hebben er toe geleid dat deze politieagent een dreigmail stuurde naar het ziekenhuis waar zijn vrouw behandeld werd. Ook zijn huisarts kreeg de mail met de bedreiging. 

Excuses

Twee dagen na zijn dreigmail heeft de politieagent nogmaals een emailbericht gestuurd waarin hij onder meer stelt niemand kwaad toe te wensen en waarin hij zijn excuses maakt.

Politieonderzoek 

Donderdag 28 januari 2016 kwam er bij de politie informatie binnen over de ernstige bedreigingen per mail. Er werd direct een onderzoek gestart. Na overleg met het Openbaar Ministerie besloot de politie om de politiemedewerker als verdachte aan te merken en werd er een strafrechtelijk onderzoek ingesteld naar zijn handelingen.

Het Openbaar Ministerie neemt geweld tegen hulpverleners hoog op. Verbaal of fysiek geweld tegen mensen met een publieke taak wordt niet getolereerd, dat is het uitgangspunt. 

Specifieke omstandigheden

In elke strafzaak wordt een afweging gemaakt in de specifieke omstandigheden. In dit geval hebben de persoonlijke omstandigheden van de verdachte en het inzicht in zijn eigen handelen ertoe geleid dat de man niet strafrechtelijk wordt vervolgd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):