woensdag, 6. april 2016 - 17:06 Update: 06-04-2016 20:05

Schietpartij in Rhoon verzonnen

Schietpartij Rhoon verzonnen, slachtoffer en vrienden opgepakt
Foto: SXC
Rhoon

Een man, die in oktober de politie belde omdat hij op straat neergeschoten zou zijn door twee mannen, blijkt te zijn neergeschoten door een 21-jarige vriend in een woning aan de Prinses Beatrixstraat. Dit meldt de politie woensdag.

Dat zou gebeurd zijn terwijl het slachtoffer en twee vrienden in een dronken bui met wapens aan het “spelen” waren.

In de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 oktober belde een toen 19-jarige man uit Poortugaal 112, omdat hij zojuist bij het metrostation zou zijn neergeschoten door twee donkere mannen die geld van hem wilden hebben. 

Hij zou fietsend onderweg zijn van een café naar het huis van een vriend op de Beatrixstraat. Na beschoten te zijn zou hij verder zijn gestrompeld naar het huis van zijn vriend om van daaruit 112 te bellen.

Politiemensen die die nacht ter plaatse kwamen, voelden meteen nattigheid. De verklaringen klopten niet met de aanwezige sporen. Om die reden werd de bewoner van het huis, een 23-jarige man, aangehouden. 

Wegens gebrek aan bewijs moest hij later worden heengezonden. Het onderzoek werd voortgezet en zo kwam er door onder andere nader onderzoek van het NFI meer bewijs voor een ander scenario.

Uit nader onderzoek bleek er die avond nog een derde persoon in de woning aanwezig te zijn geweest. De drie mannen hadden eerst met een taser van de 23-jarige man zitten spelen. 

Nadat ze de taser op elkaar hadden uitgeprobeerd, heeft de derde persoon, een 21-jarige man uit Poortugaal, het aanwezige vuurwapen opgepakt. Hij wordt ervan verdacht in zijn dronken bui al spelend de trekker te hebben overgehaald waardoor zijn vriend werd geraakt.

De 19-jarige man is aangehouden voor valse aangifte, de 23-jarige man is aangehouden voor verboden wapenbezit en de 21-jarige man is aangehouden voor poging doodslag. 

De 19-jarige is militair en het onderzoek in zijn zaak is verder overgedragen aan het OM in Arnhem. De andere twee zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam en zullen zich in Rotterdam voor de rechter moeten verantwoorden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: