donderdag, 7. april 2016 - 11:46

15 miljoenste VVN Verkeersdiploma uitgereikt

15 miljoenste VVN Verkeersdiploma uitgereikt
Foto: Archief FBF
Leiden

Vandaag is aan groep 7 van de basisschool ‘t Klankbord in Leiden het 15 miljoenste VVN Verkeersdiploma uitgereikt door de Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) en TV-presentator en de ‘mol’ van 2016 Klaas van Kruistum in de vorm van een Batavus fiets.

In het hele land doen basisscholen vandaag mee met het schriftelijk Verkeersexamen In de komende weken worden leerlingen uit groep 7 en 8 ook de praktijk op de fiets getest voor het landelijk praktijkexamen.

Verkeerseducatie staat in Nederland op een hoger plan dan in andere Europese landen. Volgens een Europees rapport dat vorige week is uitgekomen blijkt dat Nederland tot de top 3 van de veiligste verkeerlanden in Europa behoort. Minister Schultz van Haegen: “Het is enorm belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd samen met hun ouders deelnemen aan het verkeer, zowel lopend als op de fiets. Door samen met de ouders veel verkeerservaring op te doen leren kinderen al vroeg hoe ze op een veilige manier naar school of bijvoorbeeld hun sportclub kunnen gaan. 

Categorie:
Provincie: